“Mijn werk is ontzettend dynamisch!”

Niels

Technisch applicatiebeheerder

Lees meer

Casper

Casper

Data Expert

Mijn carrière begon met een studie Bouwkunde. Ik merkte al snel dat computers en systemen me meer voldoening gaven. In plaats van een bouwtekening maken, ontwikkelde ik programma’s om een bouwtekening volledig in 3D uit te kunnen werken. Niet zo gek dus dat ik uiteindelijk de ICT inrolde vanuit mijn bijbaan als administratief medewerker bij CZ.

Engineer

CZ vertegenwoordigt ruim 3,5 miljoen verzekerden. Dit brengt een enorme datastroom teweeg. Met alle data uit declaraties, zorgverleners en klantcontacten werken we al snel met tabellen van miljarden rijen. Ik zie mijzelf als een engineer op een olieraffinaderij die de complexe constructie van pijpleidingen ontwerpt, aanlegt en beheert zodat de ‘data’ goed kunnen stromen. Een hele uitdaging en verantwoordelijkheid.

Watson

Voor nieuwe ideeën is hier veel ruimte. Een keer per maand werken we in teams nieuwe dingen uit op ‘Innovation Friday’. Eén van de mooiste projecten vind ik supercomputer Watson van IBM. Samen met collega’s hebben we hem getraind om onze data te interpreteren en uitkomsten te voorspellen. Zo kunnen we onze klanten nog beter helpen. Het telkens bedenken van slimme dingen en de ruimte die ik daarvoor krijg, maakt dat ik na 8,5 jaar nog steeds met plezier bij CZ werk.

Vrijheid

Ik geef zelf aan welke projecten ik wil werken, waarin ik me wil ontwikkelen en welke opleidingen ik wil doen. Zo volgde ik in deeltijd een hbo Informatica en cursussen voor het gebruik van SAS software, functioneel ontwerpen en datamodelleren. Nu ben ik bezig met een Master of Science in Business Process Management & IT. Ook voor de balans met mijn privéleven is veel aandacht. Zo kies ik mijn eigen werktijden en werkplek. Ik woon vlakbij CZ, maar soms is het fijner even rustig en geconcentreerd thuis aan mijn project te werken. Die vrijheid is heel fijn.

Geïnteresseerd geraakt?

Bekijk onze vacatures of kom gerust langs voor een kennismakingsgesprek. Ook als er geen vacature naar je smaak bij zit. Of als je bepaalde twijfels wilt bespreken.